تهران – اتفاق روز – مدیر عامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: سرعت و سهولت در دریافت مجوزها یکی از چالشهای سرمایهگذاری در ایران است و اگر بتوان روند اخذ مجوزهای زیستمحیطی، آب و پدافند غیرعامل را سادهتر کرد، میتوان سرمایهگذاران را تشویق به ورود بیشتر به این حوزه کرد.
عباس محسنی نیکوگفتار روز جمعه در بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگار اتفاق روز آنلاین، اظهار داشت: نگاه جامع و راهبردی در سرمایهگذاری که بسیار مهم است، خصوصاً در زیرساختهای کلیدی کشور به چهار رویکرد تأمین منابع مالی، تکنولوژی، بازار هدف و اخذ مجوزها پایههای اصلی موفقیت یک پروژه سرمایهگذاری به شمار میروند.
وی افزود: در رویکرد تأمین منابع مالی، جذب سرمایه از بازار بورس، صندوق توسعه ملی و سرمایهگذاری خارجی که کاملاً وابسته به سیاستهای اقتصادی و توانایی جذب سرمایه در سطح داخلی و بینالمللی است. نکتهای که باید در نظر داشت، ایجاد سازوکارهای شفاف برای سرمایهگذاران خارجی است تا ریسکها را کاهش داده و اعتماد لازم را جلب کند.
وی در ادامه افزود: تکنولوژی و دانش فنی وابستگی به فناوریهای پیشرفته، خصوصاً در صنعت پالایش و انرژی، یک ضرورت است. همکاری با شرکتهای داخلی و خارجی میتواند منجر به انتقال دانش فنی و افزایش بهرهوری می شود و سیاستگذاری مناسب در حمایت از شرکتهای توانمند داخلی در کنار جذب تکنولوژی خارجی میتواند تعادلی هوشمندانه ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: بازار هدف و جهتگیری پروژهها به دو مسیر، حرکت به سمت پالایشگاههای سوخت محور یا توسعه پتروپالایشگاهی می رود و رویکرد پتروپالایشگاهی ارزش افزوده بالاتری دارد و میتواند به تنوعسازی محصولات و کاهش وابستگی به صادرات نفت خام کمک کند، اما مستلزم سرمایهگذاری کلان و ایجاد زیرساختهای مناسب است.
محسنی نیکو گفتار افزود: سرعت و سهولت در دریافت مجوزها یکی از چالشهای سرمایهگذاری در ایران است و اگر بتوان روند اخذ مجوزهای زیستمحیطی، آب و پدافند غیرعامل را سادهتر کرد، میتوان سرمایهگذاران را تشویق به ورود بیشتر به این حوزه کرد. ایجاد پنجره واحد برای تسهیل امور اداری از جمله راهکارهای مؤثر است.
وی تصریح کرد: ۲ پروژهای که شرکت پالایش نفت تهران در دستور کار خود دارد کیفیسازی نفت کوره و احداث نیروگاه خورشیدی است که به نوعی تلفیق سیاستهای محیطزیستی و اقتصادی هستند. با توجه به الزامات قانونی و زیستمحیطی، سرمایهگذاری روی نیروگاههای خورشیدی میتواند یک حرکت هوشمندانه باشد، بهویژه با توجه به نیاز به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور است، اگر بخواهیم در این حوزهها بیشتر بحث کنیم، میتوان به بررسی الگوهای موفق در کشورهایی که مسیر مشابهی را طی کردهاند نیز پرداخت.
وی گفت: هوش مصنوعی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است، بهویژه در صنایع پیشرو مانند نفت. این فناوری توانسته است فرآیندهای تصمیمگیری را بهبود ببخشد، بهرهوری را افزایش دهد و هزینههای عملیاتی را کاهش دهد.
این مسئول در ادامه افزود: در صنعت نفت، هوش مصنوعی نقش مهمی در بهینهسازی اکتشافات نفتی، تحلیل دادههای زمینشناسی، شبیهسازی مدلهای زیرزمینی و پیشبینی مناطق دارای پتانسیل نفتی ایفا میکند و استفاده از این فناوری در پالایش و استخراج نفت میتواند مصرف انرژی را به شکل قابلتوجهی کاهش دهد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران در پایان گفت: با توجه به علاقه و تخصص در حوزه سرمایهگذاری و توسعه زیرساختها، بهکارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت میتواند فرصتهای جدیدی برای بهینهسازی منابع و افزایش بازدهی سرمایهگذاریها فراهم کند.
به گزارش اتفاق روز آنلاین، بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که بزرگترین رویداد نمایشگاهی این صنعت است، صبح روز پنجشنبه هیجدهم اردیبهشت ماه با حضور محسن پاک نژاد وزیر نفت، مدیران این صنعت، سفرا و مهمانان خارجی در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا شده است، آغاز به کار کرد.
حدود ۲۲۰۰ شرکت ایرانی و خارجی فعال در صنایع مرتبط با حوزه صنعت نفت در این رویداد که بزرگترین گردهمایی صنعت نفت در خاورمیانه محسوب می شود، حضور دارند.
این نمایشگاه میزبان شرکتهایی از کشورهای متعددی ازجمله چین، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، انگلیس، سوئیس، کره جنوبی، ترکیه، هند، امارات متحده عربی، کانادا، فرانسه، آلمان و برزیل است و فرصتی برای تبادل دانش، ایجاد ارتباطات تجاری و نمایش دستاوردهای صنعتگران توانمند ایران اسلامی است.
بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از ۱۸ اردیبهشت به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ بعدازظهر از این رویداد صنعتی بازدید کنند.